Reuzenhuis in Leuven

Jouw huis kindveilig maken? Kruip in de schoenen van jouw peuter en ga op onderzoek in het Reuzenhuis. De meeste woningen zijn niet gemaakt op kindermaat. In het Reuzenhuis krijg je de kans om je huis te bekijken door de ogen van een kind. Alles is drie keer groter dan in het echt. Door risicovolle situaties te simuleren, word je bewust van de gevaren in en rond de woning.

Locatie

Kessel-Lo 3010 Provincieplein Provinciehuis

Een ongeval zit in een klein hoekje, of op een trap met heel hoge treden, in een kookpan, op de bodem van een diep bad ... De meeste woningen zijn immers niet gemaakt op kindermaat. In het Reuzenhuis krijg je de kans om je huis te bekijken door de ogen van een kind. Alles is drie keer groter dan in 't echt. Door risicovolle situaties te simuleren, word je je bewust van de gevaren in en rond de woning en hoe je die kan voorkomen.

Sinds de laatste doortocht in 2012 is er alweer een nieuwe generatie ouders opgestaan. En dus is het tijd voor een nieuw Reuzenhuis dat aansluit bij de multimediale leefwereld van vandaag. Naast de beleving in het fysieke huis, zal je ook virtueel het huis kunnen betreden en extra lagen ontdekken. Voor de allereerste keer zal het Reuzenhuis ook naar Wallonië trekken.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
10.00

Leden Gezinsbond = 6 euro per persoon vanaf 13 jaar
Niet Leden = 10 euro per persoon vanaf 13 jaar
Groepstarief (vanaf 12 personen) = 5 euro per persoon

Inschrijven

Info en inschrijving via www.reuzenhuis.org

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten